Снимка: Фейсбук

Арест на български журналист с кавказка сабя и на кон: предлагал брак на Мария Захарова

В близост до сградата на руското външно министерство днес е задържан български журналист в кавказки национални тоалет и оръжие-играчка. Това съобщава ТАСС.

„40-годишният родом от България Борис Анзов, заедно с 26-годишен жител на Грузия, 44-годишен жител на Украйна и 20-годишен жител на Московска област бяха задържани близо до сградата на външното министерство. Те са организирали представление с ансамбъл в национални кавказки облекла, шапки, с пистолети-играчки, запалка-пистолет, бутафорни саби и камшик. Българинът е бил на кон”, каза източник от правоохранителните органи.

След ареста той е заявил, че иска да направи предложение за брак на официалния представител на Министерството на външните работи Мария Захарова, с която се е срещал на брифингите й за журналисти. В Инстаграм Анзов обясни разиграването на представлението по друг начин: по думите му по този начин той е искал да поздрави Захарова с Международния ден на жената.

„Днес пристигнахме изцяло въоръжени като тигри, за да поздравим Мария Захарова с Международния ден на жената, 8 март 2021 година. Мария Захарова не дойде при нас. Постреляхме, потанцувахме и си тръгнахме“, пише българинът в социалната мрежа.

Полицията е конфискувала автоматичните пистолети играчки, саби и други оръжия от събралите се пред външното министерство. Сега българският журналист е изправен пред административна глоба от 500 рубли за дребно хулиганство.

- реклама -