Ердоган

Арестуваха и главния военен съветник на Ердоган

Властите в Турция арестуваха и главният военен съветник на турския президент Реджеп Ердоган, предаде Анадолската агенция.

Съветникът на президента по въпросите на военната авиация Еркан Къйврак е бил задържан под стража заради съмнения в съпричастност към неуспешния опит за преврат от миналата седмица.

Анадолската агенция съобщава, че той е арестуван в хотел в провинция Анадола и у него са били открити подправени документи.

Според други източници, цитирани от агенция ТАСС, 257 сътрудници на канцеларията на премиера Бинали Йълдъръм са отстранени от постовете си след опита за преврат в страната миналата седмица.

Отстранени от длъжност са и 497 сътрудници на Управлението за религиозни дела на Турция отново във връзка с подозрения за участие в преврата.

Турската армия: Страната се намира под контрол

В същото време въоръжените сили на Турция обявиха, че цялата територия на страната се намира под контрол, предаде Ройтерс.

В изявлението на военните се казва също, че по-голямата част от армията няма връзка с опита за преврат.

„Преобладаващото мнозинство от нашите членове, които обичат своя народ, нация и флаг, нямат абсолютно нищо общо“, се посочва в текста.

В съобщението се посочва още, че първите данни за подготвяния преврат са били получени през деня на 15 юли.

- реклама -