На 10 и 11 април достъпът до НДК ще бъде ограничен

Достъпът до централната сграда на НДК ще бъде ограничен в дните 10 и 11 април (вторник и сряда)

Мярката се налага от съображения за сигурност във връзка със събития от висок клас в календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Касите на Билетния център ще работят нормално с обичайното работно време от 09:00 до 20:30 часа, но са изместени в кино „Люмиер Лидл”. На разположение е и системата за онлайн резервация за билети.

На 10 април от 15:00 ч. в НДК ще бъде даден стартът на кампанията „re НДК – Рециклирай! Културно е.” Тя се реализира по идея на екипа на НДК и е част от визията на ръководството на Двореца за развитие и позициониране на НДК като модерен културен и конгресен център. Кампанията се вписва и в инициативата на МОСВ срещите и събитията в рамките на Председателството да се провеждат под мотото „без пластмасови продукти“. Министърът на културата – Боил Банов, министърът на околната среда и водите – Нено Димов, председателя на СД на НДК – Борислав Велков, както и изпълнителният директор на НДК – Ангел Митев ще открият три арт инсталации, изработени от пластмасови отпадъци, получени на територията на Двореца и разположени в различни пространства на сградата.

Обичайният достъп на посетители до НДК ще бъде възстановен на 11 април след приключване на планираните събития.

- реклама -