сн. БГНЕС

АПИ: Призоваваме хората да не пътуват по републиканските пътища в Североизточна България и по проходите 

Ат АПИ призовават хората да не пътуват по републиканските пътища в Североизточна България и по проходите заради влошените метеорологични условия. В областите Шумен, Бургас, Варна и Добрич има ограничения заради снегонавявания. „Ако това е необходимо, нека да се оборудват с вериги и да бъдат подготвени за зимните условия. Шофьорите на тежкотоварните автомобили да спазват разпоредбите на органите на МВР. В момента се усложнява обстановката, тъй като снеговалежът продължава интензивно и вече имаме бурни ветрове с много навявания. Затова, където е необходимо, временно ще бъде ограничавано движението“, обясни директорът на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

Усложнена е обстановката в област Смолян и в района Белово-Юндола, Девин-Михалково. Усложнява се обстановката в Североизточна България.

Няма информация за бедстващи хора и закъсали ТИР-ове по републиканската пътна мрежа.

По думите му има сигнали за неподготвени автомобили в проходите. „В Прохода на Републиката всички автомобили без вериги бяха спирани, за да не затрудняват движението. Имаме няколко сигнала за паднали клони и дървета в Искърското дефиле и по направленията в Смолян. Те вече са отстранени“, каза още той.

- реклама -