Лом

АПИ призна: Нямаме пари за ремонт на пътя – убиец в Лом

Най-рано догодина може да бъде направен ремонт на пътя в Лом, на който ТИР се вряза в къща и уби 33 годишен мъж, ранявайки други 8. Това признаха от Агенция „Пътна инфраструктура днес. Отговорът им идва след настояване на граждани в Лом за незабавна рехабилитация на пътя.

Няма пари

Те не отричат тежкото състояние на пътното платно, но в същото време отбелязват, че в момента не разполагат с необходимите финанси за да извършат цялостна реконструкция на пътя, от която има спешна необходимост.

Рехабилитацията е невъзможна и тъй като в момента няма на къде да бъде отклонен трафика, тъй като се ремонтира пътя в съседното село Димово.

Пътният инцидент с ТИР-а стана именно заради голяма дупка на пътя, появила се при слягане на настилката. От АПИ обясняват, че пътната отсечка от близо 2.5 километра, която минава през града има лошо отводняване и от натоварения трафик настилката постоянно се поврежда.

Протести

В Лом днес е ден на траур. Тази сутрин жители ромската махала протестираха срещу липсата на мерки от страна на държавата.

В сряда ще има извънредно заседание на Общинския съвет в Лом заради трагичния инцидент. На хората от разрушената къща ще бъде предложено общинско жилище. Ще бъде подпомогнато и семейството на загиналия мъж, който оставя малко сираче.

- реклама -