АПИ предприема спешни мерки за почистване на пътища в района на Царево

АПИ предприема спешни мерки за почистване на пътища в района на Царево.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков мобилизира звената на Областно пътно управление – Бургас и „ВиК“ ЕАД Бургас за отстраняването на последиците от наводненията на територията на Община Царево, съобщава регионалното министерство.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) предприе спешни мерки за почистване на пътища в района на Царево от свлечените камъни, земна маса и дървета от падналите проливни валежи в района. Фирмата, поддържаща републиканската пътна мрежа в област Бургас насочва допълнителна техника и аварийни екипи за почистване на пътищата.

Поради свлечена земна маса от обилните валежи е ограничено движението по второкласния път ІІ-99 Царево – Малко Търново в района на с. Изгрев (от км 60 до км 61). В района на с. Граматиково (от км 90 до км 91) движението се осъществява в една лента. Залят е участъкът преди моста над река Караагач.

Ограничено е движението по третокласния път III-9901 Царево – Варвара. Пропаднал е мостът при км 1+653 след Царево. Наводнени са два участъка след къмпинг „Нестинарка“ в посока с. Варвара (при км 3+700) и преди с. Варвара (при км 6+500), като водата преминава на 20-30 см над пътното платно. Ограничено е движението в участъка Варвара – Ахтопол при къмпинг „Делфин“ (от км 10 до км 10+800), където водата е наводнила пътното платно, отнесла е част от банкета и е подкопала настилката.

Затворен за движение е път III-9901 в участъка Ахтопол – Синеморец при входа на Синеморец (при км 18) поради наводнен участък.

„ВиК“ ЕАД Бургас изпрати екипи и техника, за да окажат на място съдействие в работата на кризисния щаб на община Царево.

Заради пропадналия мост и нарушената инфраструктура от склад в Сливен е осигурен понтонен мост за пострадалия регион. Той ще бъде пренесен с няколко камиона, посочват от министерството. Звената на МРРБ работят в денонощен режим до овладяване на бедствената ситуация, се посочва още в съобщението.

- реклама -