Местан

АПИ: Кръстовището, на което катастрофира Местан, е построено по всички правила

АПИ излезе с официална позиция по повод твърденията на експерти от неправителствени организации, че кръстовището при село Загорско, където стана тежката катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, е проблемно и там са станали серия от тежки инциденти, отнели човешки живот.

Кръстовището е проектирано, построено и сигнализирано по всички правила на нормативната уредба, по които са изградени всички кръстовища, категорични са от Агенция „Пътна инфраструктура“.

„По повод пътния инцидент в неделя Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира всички експерти от неправителствения сектор и медиите да се въздържат от разпространяването на необосновани и невярни твърдения“, призовават от АПИ.

И допълват, че проектът за пътна сигнализация е изготвен съобразно Закона за движение по пътищата и е съгласуван от „Пътна полиция“.

По техни данни, средно на денонощие в участъка преминават над 5 000 превозни средства и от пускането на отсечката в експлоатация през 2014 г. досега в района на кръстовището при село Загорско няма пътни инциденти.

По-рано от Института за пътна безопасност заявиха пред Flashnews, че днес следобед ще направят оглед на мястото, където стана тежката катастрофа с Местан, при която загина 6-месечно бебе. Според техните данни, на същото кръстовище са станали 3 тежки пътни инцидента с двама загинали и 8 ранени от декември 2017 г. досега.

- реклама -