АПИ: Иде сняг

АПИ предупреди шофьорите да се подготвят, тъй като иде сняг. През нощта и утре се очаква понижение на температурите и почти навсякъде дъждът ще преминава в снежинки.
Метеорологичната прогноза е за значителни количества в Предбалкана, Рило-Родопската област и в Югоизточна България. В по-голямата част от страната ще се образува и снежна покривка.
По планинските проходи са възможни навявания, предупредиха още от АПИ. Оттам апелираха шофьорите да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия. Да карат с повишено внимание и съобразена скорост. И да спазват необходимата дистанция и не предприемат резки маневри.
Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България, обясниха от агенцията.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

- реклама -