Апелативният спецсъд реши: Кметът на Септември няма да бъде отстранен от длъжност

Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на по-долната инстанция и остави без уважение искането за отстраняване от длъжност на кмета на Септември Марин Рачев и служителя в общината Станой Милов.

Днес Апелативният спецсъд заседава по жалба на двамата, след като миналата седмица Специализираният наказателен съд ги отстрани от длъжност. Очаквайте подробности.

Протест в подкрепа на кмета

Мирен протест в подкрепа на кмета на община Септември Марин Рачев се проведе днес пред сградата на общинската администрация.

Хората от града и септемврийските села бяха категорични, че ще продължават да искат той да се върне на кметския пост. Те са готови да блокират общината с жива верига, ако Рачев бъде окончателно отстранен от работа.

Марин Рачев е най-работещият кмет, затова ние сме длъжни да застанем зад него. Така обясниха участието си в поредния протест в негова защита хората, които се събраха пред община Септември.

Протестиращите категорично отрекоха да са получавали пари, за да се включат в протеста.

Според хората, за да си плати огромната парична гаранция от 130 хиляди лева за пускането му от ареста, Марин Рачев бил теглил банков кредит.

Привържениците на кмета Рачев заявиха, че ако трябва ще направят жива верига, но в общината няма да допуснат да влезе друг кмет.

- реклама -