Апелативният спецсъд решава за ареста на Вълчо Арабаджиев

Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа мярката за неотклонение на Вълчо Арабаджиев.

Преди седмица магистратите уважиха искането на защитата и назначиха тройна медицинска експертиза, която трябва да бъде готова в четвъртък=

Експертизата трябва да установи здравословното състояние на сина на издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви.

На заседанието ще стане ясно дали Вълчо Арабаджиев ще остане в ареста или мярката му за неотклонение ще бъде променена. Тройната експертиза трябваше да бъде извършена в „Пирогов“ от невролог, неврохирург и специалист по образна диагностика. Целта е лекарите да се произнесат за това дали лечението на Вълчо Арабаджиев, ако такова се налага, може да бъде извършено в условията на следствения арест.

В жалбата адвокатите на Арабаджиев посочват няколко основания да бъде отменена наложената му най-тежка мярка за неотклонение. Според тях той е оставен в ареста без основание и с обвинение за престъпление, което не е извършил, а здравословното му състояние никак не се е подобрило и той продължава да има проблеми с гръбначния стълб.

в края на август 2018 г. бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев.

10 души, сред които и синът му Вълчо, бяха задържани. От 10-те бяха привлечени 6 лица под наказателна отговорност. Сред тях е синът на Арабаджиев, който е с обвинение пране на пари. При претърсване на адреси, хотели и домове бяха намерени над 10 милиона в брой, като по-голямата част от тях в евро. През декември стана ясно, че Интерпол публикува снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви за издирване.

Преди няколко дни, на 14 януари, Административният съд в Пловдив вдигна наложените от ТД на НАП-Пловдив възбрани и запори върху имоти и банкови сметки на фирма на Ветко Арабаджиев поради свръхобезпеченост.

- реклама -