Мейзер

Апелативният съд решава съдбата на Анита Мейзер

Апелативният съд във Варна ще разгледа жалбата на Анита Мейзер срещу осъдителна присъда на Варненския окръжен съд от октомври миналата година. Тогава тя бе призната за виновна в извършването на 2 престъпления – за причинената по непредпазливост смърт на съпруга си Николай Димов на 14 август 2016 година и затова, че на същата дата предложила подкуп от 30 000 евро на полицейски служител.

За убийството по непредпазливост надарената миска получи 3 години и половина затвор, а за предложения подкуп на разследващия полицай Веселин Радев, съдът я лиши от свобода за 4 години и половина.

От двете наказания тя трябваше да търпи по-тежкото, при първоначален общ режим. Първата съдебна инстанция наложи на подсъдимата и глоба от 8 000 лева, както и обезщетение от 150 000 лв. за майката на Николай за претърпените от нея неимуществени вреди.

Общият размер на разноските по делото и държавната такса върху уважения граждански иск, които Мейзер трябва да плати на съда, възлизат на 18 788 лв. Преди това тя се призна за виновна за смъртта на съпруга си и бе осъдена на 3 години и половина затвор.

След това се оказа, че това е било грешка, заради надеждата за свобода и поиска преразглеждане на делото. Категорично отрича да е предлагала подкуп на полицай и твърди, че е „накисната“.

 

- реклама -