Антонио Лопес
сн. БГНЕС

Aнтонио Лопес: Ще гласувам против резолюцията, европейската левица не може да решава съдбата на България

Ще гласувам против резолюцията за България. Оценката на ЕК за върховенството на закона е справедлива и засяга всички държави-членки на ЕС. Но, не може да бъде манипулирана. Това обяви на официалния си профил в Twitter Антонио Лопес, генерален секретар на ЕНП.

„На европейската левица трябва да реши съдбата на българското правителство, а българските гласоподаватели на изборите, които са планирани за месец март идната година“, категоричен е Лопес.

По предложение на ЕНП евродепутатите ще променят проекторезолюцията за върховенството на закона в България и продължаващите близо 3 месеца протести. Европейската народна партия е внесла искане за голям брой поправки в текста на резолюцията за България, която предстои да бъде гласувана в Европарламента. Това става два дни след обсъждането й в пленарната зала в Брюксел.

Едно от предложенията – на депутат от Малта, е в текста да бъдат добавени случаите със съветниците на президента Румен Радев,  разследвани за търговия с влияние и подбуда за извършване на длъжностни престъпления.

Има и искане в документа да фигурира текст, че известен бизнесмен, срещу когото са повдигнати 18 обвинения,  финансира продължаващите в България протести срещу правителството и главния прокурор.

- реклама -