Антони Здравков

Антони Здравков: Правим нов отбор за евроквалификациите

Селекционерът на младежкия национален отбор до 21 години Антони Здравков изгражда нов състав за квалификациите за европейското първенство през 2019 г. в Италия и Сан Марино. Първите мачове на тима ни са през септември, а България попадна в група с Франция, Словения, Черна гора, Казахстан и Люксембург.

Имаме нужда от време за сработване. Повечето от футболистите от националния тим, родени през 1996 и 1997 година, играят във Втора лига. Съперниците ни изглеждат равностойни. Фаворит за първото място е отборът на Франция. Реално е да се говори за второто място в групата, но ще се опитаме  да стигнем до директно класиране, ако ни се отдаде възможност

Максималист съм и ще изисквам раздване до краен предел. Едно е футболистите да играят на ниво клубни тимове, а съвсем друго е да носят фланелката на националния отбор„, заяви Здравков.

Контрола с Македония

На 28 март българският отбор до 21 години вероятно ще гостува на Македония за контролна среща, в която ще бъдат изпробвани новите футболисти.

Имам списък от 39 играчи. Някои вече са наблюдавани, с други тепърва ще се опознаваме. Само малка част от тях играят в Първа лига. От националния отбор до 19 години също има момчета, които правят впечатление и бележат развитие„, каза още Антони Здравков.

- реклама -