Огнянов Дунав

Антон Огнянов: Сравненията с Лестър са неуместни

Успехите на Дунав (Русе) до този момент в Първа Професионална лига се дължат на сплотения колектив. Това заяви футболистът на водача във временното класиране Антон Огнянов. След шест изиграни кръга до този момент русенци са лидери с актив от 16 т. Огнянов пък беше избран за футболист на кръга, след като имаше съществена роля при успеха над ЦСКА с 2:0.

Нашият отбор се запази още от по-долните групи. Нямаме много нови и всички са сработени. Като характер също са много добри момчета, това помага за развитието на нашия отбор. Всички в групата са равностойни и всеки може да победи всеки. Само Лудогорец е класа над останалите”, коментира Огнянов.

Мотивацията в Дунав е на високо ниво

Той е на мнение, че сравненията с Лестър, който стана шампион на Англия за миналия сезон, са неуместни. „В края на първенството ще си проличи. Мотивацията е на много голямо ниво. Дано продължим с победите. Нашите цели са да останем в групата и да се представим на нужното ниво. Но вече всеки трябва да се съобразява с нашия отбор. Ние сме подготвени за всеки един двубой”, добави полузащитникът.

Той каза също, че никой в Дунав не се плаши от Лудогорец и че целта на тима е да радва феновете.

- реклама -