Антон Кутев, Корнелия Нинова, оставка, БСП, говорител, служебни правителство

Антон Кутев: Правителството не се е занимавало с особата на Нинова, поисках оставката й като член на БСП

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев, който е дългогодишен депутат от БСП, отрече да е искал оставката на председателя на партията  Корнелия Нинова в качеството си на държавен служител.

Преди дни Кутев публикува съобщение в личния си Фейсбук профил, в което заяви, че смяната на Нинова е първото условие за оцеляването на БСП след исторически ниския резултат на партията на последните избори.

Ден по-късно Нинова го обвини, че иска оставката й в качеството на говорител на служебния кабинет и посъветва правителството на Румен Радев „да си гледа кризите“, а не да се меси във вътрешнопартийни въпроси.

Ето какво отговори по-късно Антон Кутев – вече през официалната си политическа страница във Фейсбук:

„Искането за отстраняването на Корнелия Нинова беше направено от мен на личната ми фейсбук страница (която е различна от официалната) и не обвързва правителството на България, което в нито един момент не се е занимавало с нейната особа. Още по-малко пък засяга президента на България, с когото искането ми не е било съгласувано.

Искането за осттраняването на Нинова от поста и на председател на БСП беше направено в качеството ми на член на БСП от повече от две десетилетия, в това число над 15 години член на Националния съвет на партията, какъвто съм и сега. Съдбата на БСП е съдбовно важна за мен, защото в продължение на 9 години съм бил член на ИБ на НС на БСП, шест години – секретар на НС, бил съм председател на Областен съвет на партията, председател на комисии към НС и многократно член на районни и градски съвети на партията, както и на тяхните изпълнителни бюра. В продължение на три мандата бях народен представител от името на БСП.

Искането ми беше направено с дълбока загриженост за съдбата на партията и съм сигурен, че отговаря на въжделенията на голяма част от редовите социалисти.“

Антон Кутев оставка, Корнелия Нинова, БСП

- реклама -