Антон Хекимян

Антон Хекимян става шеф на новините на bTV на мястото на Венелин Петков

Досегашният шеф на новините, актуалните предавания и спорта в bTV Венелин Петков е отстранен от поста.

На негово място застава дългогодишния водещ на сутрешния блок Антон Хекимян.

Това съобщиха официално от медията.

Освен Венелин Петков, от поста е отстранена е и програмната директорка на телевизията Маргарита Александрова, като шеф на дирекция „Програма“ става Христо Хаджитанев.

Решението е взето от новия главен изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак. Той е бил дългогодишен шеф на новините в чешката ТВ Нова. За сега Хекимян ще остане водещ, докато се намери негов заместник.

През октомври телевизията стана собственост на чешкия милиардер Петр Келнер и неговия фонд PPF.

“През 2020 година bTV трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече  разнообразно ТВ развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, каза Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

„Очаквайте много иновации в съдържанието на bTV Media Group през 2021 – нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайм, разнообразно програмиране и модерно съдържание, което отговаря на зрителските интереси на всички канали и платформи на bTV”, каза Христо Хаджитанев, който беше назначен на поста директор „Програма“ заради богатия си опит и експертиза в ТВ съдържанието, проучванията, консултантската дейност и управлението на ТВ проекти и екипи.

Антон Хекимян е избран от Мартин Швехлак, който дойде в bTV със значителен опит в новините и мениджмънта, заради огромния му принос към успеха на нюзрума на bTV, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини.

„Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на bTV, за да привлека още повече зрители пред екрана на bTV”, каза новоназначеният директор „Новини, актуални предавания и спорт“ Антон Хекимян.

„Благодарим на Маргарита Александрова и Венелин Петков за тяхната всеотдайност и професионализъм и им пожелаваме здраве и успех в бъдеще. Те имат голям принос към успеха и страхотната корпоративна култура на bTV, но е нужна нова енергия и посока, за да засилим позицията на bTV и да я утвърдим като лидер на ТВ, онлайн и радио пазара”, добавя Швехлак.

- реклама -