Антоанета Христова

Антоанета Христова: Политическата ситуация има характеристики на преврат

„Има много планове отзад, които не са ни известни. С едни думи се влиза, действията сочат друго. Ситуацията, в която се намираме, има по-скоро характеристиките на преврат, отколкото на предаване на мандат“. Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS проф. Антоанета Христова, политически психолог.

По нейните думи има изключителен хаос, заедно с народняшко щастие, че революционери са успели да имат мнозинство и да се държат агресивно в парламента, но това плаши публиката.

„Имаме партии, които не могат да направят правителство и победител, който е в опозиция. Тези, които не искат да направят правителство, приемат много бързо закони. Най-големият не прави правителство, другите не искат. Властта се взема от малцинството по недемократичен начин“, изрази опасения психологът.

Според нея няма формулировка на посока на развитие на държавата.

„Или е некомпетентност, или е целенасоченост. Целта е хаос, след него следват избори, на които вероятно ще се възпроизведе още по-голям хаос“, прогнозира проф. Христова.

„БСП се старае да е алтернатива, но не успява, това е като в любовта – стараеш се, но не се получава. Единствената задача на това правителство е да подготви изборите“, заяви още тя.

- реклама -