опашка, ваксинационен пункт, Русе, антиваксъри
Снимка: БГНЕС

Антиваксъри раздавали листовки на опашка пред ваксинационен пункт в Русе

Опашки от желаещи за имунизация срещу коронавирус има пред лечебни заведения и пунктове в Русе. Това съобщи изпълняващият длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в града д-р Искра Генева, цитирана от БТА.

Опашки има и за антигенни тестове.

По думите на д-р Генева това е ефект от заповедта за прилагане на зеления сертификат на министъра на здравеопазването, която е в сила от днес.

На една от опашките за ваксини тази сутрин обаче е имало и антиваксъри, които раздавали на хората листовки с невярна информация.

В Русенско само през вчерашния ден са поставени 404 ваксини. От тях осем са на деца на възраст между 12 и 18 години.

Административният директор на верига лечебни заведения коментира, че ако преди заповедта през пункта за ваксинация са преминавали средно по 50-60 души, то през вчерашния ден имунизираните са били 140, а днес до 10.30 часа ваксина са получили 40 души.

Повече от два пъти са се увеличили за ден желаещите да се ваксинират и в Кюстендилско, съобщиха от Областния кризисен щаб в Кюстендил.

В сравнение с предходните дни, когато са поставяни средно по 100 ваксини, вчера са се имунизирали 240 души. Днес също се отчита повишаване на интереса към имунизиране срещу коронавирус, казаха от щаба.

- реклама -