Антициклон обръща времето, вижте какво ще бъде на 8 март според проф. Рачев

Антициклон обръща времето, вижте какво ще бъде на 8 март според проф. Рачев. Очакват ни много валежи през март, но пък с високи температури, заяви професорът.

„Градушката от онзи ден не е типична

за тази част от годината, но през последните години това нещо се увеличава и по брой, и по интензитет. Мога да кажа, че София преживя най-топлия си зимен ден, откакто съществуват метеорологични наблюдения. Топла зима, живеем в едно прекрасно време. Чакат ни мъгли и влага през цялата седмица и така до неделя“, заяви проф. Георги Рачев в сутрешния блок на bTV.

Над Великобритания има един антициклон,

заради който в България ще нахлуе малко по-студен въздух. В четвъртък и петък ще бъде най-хладно, но хладно на фона на това, което видяхме до момента. Иначе ще си бъде с нормални мартенски температури.

През седмицата няма да са много ниски

температурите. В петъчния ден евентуално на места вечерта могат да паднат някои снежинки, но предимно по високите места. Ще бъде влажно с крайно необходими валежи, облачно, но общо взето високи температури.

Искам да обърна внимание на 8-ми март, този култов празник, засега стои много топло време. Няма да бъде хубава времето на 3 март и всички, които решат да отидат на Шипка. Очаква ги ветровито време и дъждовно. Важното е човек да има настроение, без значение какво е времето навън. Ще се облечеш, ще джапаш в локвите, не е толкова страшно,

не трябва да сме толкова изнежени.

Средните температури за март месец в България са между 5,5 и 9,5 градуса по Целзий. Сравнително топло в азиатската част на Турция и студено в европейската част на Русия. Европейският център дава плюс един градуса над средната месечна норма. Ще има повече от нормалното валежи. Очаква ни нормален по отношение на температурите и може би малко по-топъл март месец, но определено с валежи. Питейните язовири са добре, но е хубаво да са пълно до своя максимум.

- реклама -