Кристиян Бойков фирма акция ГДБОП

Антимафиоти влязоха във фирмата, в която работи хакерът Кристиян Бойков – Обновена, Видео

Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group, в която работи обвиняемият за кибератаката срещу НАП компютърен специалист Кристиян Бойков.

От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да „отключват“ своите компютри за разследващите.

В същото време по-рано днес от държавното обвинение заявиха, че в един от иззетите от Бойков компютри е открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

Според прокуратурата няма съмнение, че Бойков е извършил кибератаката, но освен това е възможно и други лица да бъдат обвинени.

Адвокатът на Бойков Любен Казанджиев заяви, че от ГДБОП не са му дали никаква смислена информация за какво е акцията.

„Оказваме съдействие. Търся инструменти, с които да им помогна да разглобим някои неща. Не виждам как ще се сдобият с информация за криптирането от техника, която изземват, защото там, доколкото аз вече знам, не би следвало да има такава информация”, поясни адвокатът на Бойков. Има един рутер, който те искат да изземат, каза още адвокатът.

Как да коментирам думите на един прокурор, без да съм видял документите, въз основа на които той се изказва. Така адвокатът на Бойков коментира думите на главния прокурор Сотир Цацаров, че Бойков е просто изпълнител на сенчести интереси.

„Това трябва да е някаква информация, която се намира в някакъв писмен документ, в противен случай е просто слух, който той разпространява. До момента не съм видял нито един документ, който да се намира в досъдебното производство, с изключение на постановлението за привличане и определението на Специализирания наказателен съд”, обясни адвокатът.

- реклама -