Николина Ангелкова туризсти сигурност цени

Антикорупционният фонд сезира прокуратурата за обществена поръчка на Министерството на туризма

Антикорупционният фонд сезира прокуратурата за обществена поръчка на Министерството на туризма.

Поръчката е за изработване на рекламни видеоклипове за 43 680 лв.

Информацията за обществената поръчка е била публикувана на сайта на министерството само за 4 дни, а по закон изискването е една седмица.

Оферти за изработката на рекламните видеоклипове са подали 4 фирми, а три са отхвърлени. Договорът е бил подписан с фирмата, която е предложила цена, близка до максималната прогнозна, много по-висока от пренебрегнатите оферти, посочва bTV.

Ангелкова: Обществената поръчка за рекламните клипове е съгласно закона

Обществената поръчка за изработване на рекламни видеоклипове, които да представят по най-добрия начин туристическия потенциал на България, е направена изцяло съгласно закона, спазени са всички срокове и процедури по чл. 20, ал. 3 от Закона за обществените поръчки.

Това коментира министър Николина Ангелкова по повод информация, че е подаден сигнал до прокуратурата от Антикорупционен фонд за проверка на изпълнение на обществената поръчка.

България е правова държава, има компетентни органи, които при сигнал проверяват процедурата. Министерството на туризма ще им съдейства напълно за това с документи и експертизи, категорична бе министърът.

- реклама -