Антъни Иванов

Антъни Иванов: Чист спорт не съществува, допинг проверките са майтап

Eдин от водещите български плувци – Антъни Иванов – се оплака от начина, по който се организира допинг контрола. Иванов написа дълъг текст в „Инстаграм“.

„Пиша, защото ми писна от всичко, което се случва зад кулисите около професионалните спортисти. Проверяват ме извън посоченото време за тестване, което е между 5 до 6 ч. сутринта. В басейна съм и по някакво чудо излязох и си проверих телефона. Ако не го направя, ме обвиняват, че се крия“, написа Иванов в „Инстаграм“.

„Какви са тези правила? Наказват спортистите, че не са на разположение за тестване 24/7. Това важи само за някои от тях, а други имат COVID-19 през 95% от годината и не могат да се тестват четири седмици. Тестват хора като мен, които са на ръба да направят нещо, без да имат цяла държава зад гърба си. Сега трябва да пропусна всичките си лекции, защото тренирах преди 20 минути и трябва да остана 2 часа, преди да ми вземат кръв. Всичко това е лудост и затова спортистите постоянно се отказват и губим много страхотни хора. Това е една голяма шега, пълен майтап и просто не мога да го правя повече. Става нелепо“, казва още Иванов.

„Не разбирам как трябва да си на разположение, домът ти трябва да е на разположение, личният ти живот трябва да е на разположение 24/7, защото си добър спортист. Трябва да допускаш хора в къщата си по всяко време на деня без предупреждение. Това трябва да се промени. Отблъскват ме от нещо, което обичам, и от това ме боли много“, завършва Антъни Иванов.

- реклама -