ансамбъл

Ансамбълът ни с две седми места в Баку

Българският ансамбъл завърши на седмо място и в двата финала на отделните уреди на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Състезателките на Ина Ананиева в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, които бяха четвърти в многобоя, допуснаха грешки в двете си изпълнения днес и не успяха да спечелят медали. На пет ленти българките бяха оценени със 17.900 точки, а на два обръча и три чифта бухалки получиха 17.400 точки, което ги остави на седмото място в крайното класиране и на двата финала.

Това беше последно състезание за ансамбъла преди олимпийските игри в Рио де Жанейро. Отборът се прибира в България утре, а на 2 август заминава на лагер в Бразилия.

Във финала на пет ленти титлата спечели Израел с 18.500 точки, на второ място е Русия с 18.350 точки, а на трето Испания с 18.250 точки. На обръча и ленти златото завоюва Русия с 19.000 точки. В класирането следват Италия с 18.500 точки и Испания с 18.300 точки.

- реклама -