Мейзер

Анита Мейзер припадна в съда, след като чу, че остава в ареста

Обвинената в убийството на съпруга си Анита Мейзер остава за постоянно в ареста, реши варненския съд този следобед. Днес прокуратурата й повдигна още едно обвинение – че е предложила 30 000 евро подкуп на полицай, за да прикрие доказателства от убийството.

Припадък в съдебната зала

Мейзер бе докарана в съдебната зала с розов анцуг и джапанки. По време на цялото заседание тя не спря да плаче. Щом чу решението на съда Мисис България 2014-та припадна.

В залата бяха дошли и близки и приятели на убития Николай Димов. Част от тях освиркаха Мейзер и я нарекоха „Убийца!”

Мейзер: Съдействам напълно

„Съдействала съм на 100 процента и ще съдействам на съда. Не съм искала да убия мъжа си. Аз съм жена и съм майка”, заяви Мейзер пред магистратите.

Анита Мейзер обвинение прокуратура Варна смъртТе обаче смятат, че има опасност тя да се укрие, тъй като има и американски паспорт, който все още не е открит.

Също така утежняващо вината обстоятелство е опита й да подкупи полицията, като офертите са започнали още с първото обаждане, в което съобщава за смъртта на Николай. Първоначалната сума започнала от 10 хиляди евро и постепенно скочила три пъти. Диск със записите на предложенията за подкупи се съдържа вече в досъдебното производство.

Пред съда Мейзер обясни, че разминаванията, които е имало в първоначалните й показания, са били единствено заради притеснения какво ще излезе в медиите.

- реклама -