Англия, Гомес, Стърлинг

Англия отстрани Стърлинг заради спречкване с Гомес

Нападателят на Манчестър Сити и Англия Рахийм Стърлинг бе отстранен от националния отбор. Така той няма да играе в квалификацията с Черна гора. Решението е взето от треньорския щаб на островитяните. Причината за него е спречкване между Стърлинг и защитника на Ливърпул Джо Гомес.

То е станало часове след важния мач от Висшата лига, в който Ливърпул победи Сити с 3:1. В лагера на представителния отбор 24-годишният Стърлинг е поискал да си изясни отношенията с бранителя, с който имаше конфликт по време на шампионатния двубой.

Нападателят на Сити по-късно се е извинил, но въпреки това е отстранен от отбора. Според медиите той е стиснал Гомес за врата. В началото останалите играчи помислили, че това е шега. Скоро след това обаче те са били принудени да разтърват двамата футболисти, като Гомес не е отговорил на агресията със същото.

Стърлинг: Признавам, но да не правим от мухата слон

Самият Стърлинг също призна за инцидента. „Имаше нещо за 5-10 секунди. Разменихме думи след това и оправихме нещата. Сега сме добре. Ние сме спортисти и емоциите понякога взимат връх. Признавам си го – в този случай се поддадох на емоциите. Но това е и страст – заради нея играем футбол. Продължаваме напред и нека не правим от мухата слон“, обясни той в профила си в Инстаграм.

„За съжаление емоциите от мача все още не бяха утихнали. Решихме да не разчитаме на Рахийм за мача с Черна гора. Усещането ми е, че това е за доброто на отбора“, обясни мениджърът Гарет Саутгейт.

Мач номер 1000 за Англия

Островитяните посрещат Черна Гора на „Уембли“ на 14 ноември. Това ще е мач номер 1000 в историята на представителният тим на страната. Победа ще означава и място на Евро 2020. Стърлинг има 55 мача за националния отбор, в които е вкарал 12 гола. Четири от тях са през този сезон, вклчително във вратата на България.

- реклама -