Голът на Гарет Бейл не стигна на Уелс срещу Англия
Гарет Бейл вкарва гола във вратата на Англия

Англия обърна Уелс за 2:1

Англия обърна Уелс с гол в добавеното време, за да спечели с 2:1 в Ланс. Гарет Бейл изведе драконите напред в края на първото полувреме, след като реализира гол директно от пряк свободен удар, но след паузата тимът на Рой Ходжсън бързо успя да изравни чрез влезлият в началото на второто полувреме Джеймс Варди, който вкара в 56-а минута. Друга резерва – Даниъл Стъридж се разписа отблизо във втората минута на добавеното време, за да донесе трите точки на Англия и съответно – първото място в групата преди последните мачове в нея.

Даниел Стъридж бележи победния гол за Англия срещу Уелс
Даниел Стъридж бележи победния гол за Англия срещу Уелс

„Усещането е невероятно и мога само да благодаря на мениджъра, че ми даде шанс. Пълна лудница, но няма да празнуваме – имаме още един мач до края“, каза героят Стъридж.

Това е първи случай в историята, в който Англия наваксва гол пасив на голям турнир, за да спечели. От друга страна обаче отборът на Рой Ходжсън допусна много грешки, а Стърлинг и Кейн очевидно не са в добра форма, така че мениджърът най-вероятно ще направи доста промени в стартовия си състав за двубоя със Словакия.

- реклама -