Англия - Австралия

Англия и Нова Зеландия са полуфиналисти на Световното по ръгби

Англия и Нова Зеландия се класираха за полуфиналите на Световното първенство по ръгби. Двата тима спечелиха по впечатляващ начин четвъртфиналите си. Те ще се изправят в спор за място на финала след една седмица.

Англия записа впечатляващ успех над Австралия

Англичаните се наложиха с 40-16 и стигнаха полуфинал на Световно за първи път от 2007-а насам. Две есета записа крилото Джони Мей, Оуен Фарел игра отлично, а целият тим записа страхотно дефанзивно представяне. Това бе седмата последователна победа на европейците над Австралия. И трета от три срещи на световни първенства след успехите през 1995-а и 2007-а. 

Островитяните обърнаха развоя на събитията в своя полза с два гола в рамките на три минути в средата на първото полувреме. Три дузпи на Кристиано Леалифано оставиха „кенгурата“ в мача при 17:9 на почивка, като голът на Марика Короибете съкрати разликата на само точка, но Кайл Синклер вкара трети за англичаните, а Антъни Уотсън оформи крайния резултат с четвърто попадение.

Нова Зеландия - Ирландия

Ирландия отпадна за 7-и пореден път на четвъртфинал

Нова Зеландия буквално отнесе Ирландия с 46-14. Ол Блекс имаха аванс от 22 точки на полувремето и го увеличиха до края. Есета записаха Аарън Смит, Боудън Барет, Коуди Тейлър, Мат Тод, Джордж Бридж и Джорди Барет. Представянето на Нова Зеландия бе изключително силно и потвърди тезата, че тимът е фаворит за трета поредна купа Уеб Елис.

Преди 10 месеца Ирландия победи Ол Блекс, но явно това бе еднократно избухване.

- реклама -