Италия, футболисти, чужденци
Паоло Дибала и Стевен Нзонзи гледат как Роналдо прави шпагат срещу Манолас. на снимката от Рома- Ювентус няма нито един италиански футболист

В Англия и Италия има най-много чужди футболисти

Англия и Италия дават хляб на най-много футболисти, които са родени извън границите им. Това показва проучване на Международния център за спортни изследвания (CIES). Информацията се цитира от „Гадзета дело Спорт

Броят на чужденците в професионалния футбол в Италия е 636. Което показва, че Кристиано Роналдо далеч не е сам в тази си роля в Серия А. Броят на играчите от чужбина в Англия е 728. От тях обаче 139 са родени в останалите нации от Обединеното кралство – Уелс, Шотландия или Северна Ирландия.

Над 2000 емигранти от Южна Америка

Най-много играчи изнася Южна Америка. Над 2000 атлети си изкарват хляба в чужди страни. От тях 1330 са бразилци, 820 – аржентинци.

Любопитно е, че най-често използваният път е Рио де Жанейро – Лисабон. По него са минали 261 играчи. След това изненадващо е Чили – Аржентина. Този път са минали 116 състезатели.

Бразилия и Испания са засилили най-много футболисти в чужбина през 2019

Съвсем логично Бразилия е номер едно по трансфери през 2019. 64 футболисти са сменили родината си, за да отидат на гурбет. Изненадващо на второ място е Испания – 61 футболисти са сменили Иберийския полуостров с друго място.

Разбира се, това може да се промени доста сериозно през летния трансферен прозорец. Той започва след две седмици и ще завърши в края на август.

- реклама -