Костадин Ангелов, ваксини, Сандански, проверка Стойчо Кацаров , Пирогов

Ангелов: Директорите на „Пирогов“ проведоха ли първото си заседание в частна кантора, свързана с Божков

Новоназначеният съвет на директорите на „Пирогов“ къде са провели първото си заседание? В здравното министерство или в частна адвокатска кантора? Свързана ли е тази кантора с Васил Божков?

Тези въпроси отправи бившия здравен министър проф. Костадин Ангелов по време на брифинг на ГЕРБ заедно с участието на лидера на партията Бойко Борисов. „Задавам само въпроси“, заяви Ангелов, без да посочва подробности.

Припомняме, че смяната на ръководството на „Пирогов“ от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров предизвика през седмицата поредица от протести на лекарите на най-голямото здравно заведение у нас.

Ангелов се обърна към Кацарив с въпроса дали е подписвал документи за доброволно лечени в „Пирогов“, след като по-рано през седмицата служебният здравен министър заяви в тв интервюта, че е лекуван фиктивно от цироза в „Пирогов“, а не е лежал в болницата.

Проф. Костадин Ангелов посочи и, че за шеф на Ямболската болница е назначен пенсионер. Попита и какво е постигнал новият директор на Александровска болница, докато е бил шеф на болницата в Шумен и тази в Ловеч. „Само ще кажа, че тази в Ловеч се дотира всеки месец от министерство на финансите, за да не фалира по неговото управление“, заяви Ангелов.

За новия шеф на Ямболската болница Борисов допълни: „Кантарджиев е на 66 г. и той бил за пенсия, а този дето го назначиха на Ямболската болница е на 69 г.“

„Съжалявам, че Балтов не ми е семеен приятел. Искам да е било така, но не е. Както и Кантарджиев. Зорлем дойде при нас човекът.
Сега мисля, че ще ударят и шефа на Бърза помощ, защото веднъж е идвал при мен. Сега ще го съсекат“, добави още Бойко Борисов.

- реклама -