доц. Костадин Ангелов, коронавирус, ваксини, мерки
Снимка: бТВ

Ангелов: Без да говори, Трифонов каза, че не става за премиер

Без да говори, Слави Трифонов каза три неща. Първото е, че не става за премиер. Второто, че не може да състави правителство и третото, че започна да прави разликата между „аз искам” и „аз мога”.

Този коментар направи здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов пред бТВ.

Тази сутрин лидерът на „Има такъв народ” обяви номинацията за премиер от партията – Антоанета Стефанова, която веднага ще върне проучвателния мандат за съставяне на правителство, щом го получи от президента.

Подкрепата в парламента е много видна, има над 160 депутати, които вземат решения под пара, за един ден. Тогава, когато си казал на своите избиратели, че се бориш да управляваш тази държава, трябва да носиш отговорност, коментира още Ангелов.

„Има такъв народ“ направиха референдум, а сега казват, че няма да подкрепят този референдум. Волята на народа е еднозначна и тогава, когато един човек не е такъв, какъвто иска да бъде, той става за резил, отсече той.

Трябва да си последователен – когато ти дадат мандат, трябва да постъпиш отговорно, допълни той.

За зелените коридори Ангелов увери, че те ще работят по време на празниците. Работното време на пунктовете в страната може да бъде намерено на сайта на здравното министерство, поясни той.

На въпрос за назначенията на болниците, Ангелов заяви, че това е поредната лъжа, с която почва предизборната кампания. Ние сме длъжни да спазваме закона, обяви проф. Ангелов.

- реклама -