Ангелкова туризъм

Ангелкова: Очаква се 10% ръст на туристите през зимния сезон

Много сме засили контрола по отношение на туроператорите. Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Те са над 3000. Започнахме спешен преглед на всички туроператори дали отговарят на изискванията на закона. В тази връзка миналата седмица заличихме в петък 60 нови туроператори, а до момента са общо 102, поради непредставяне на застраховка. За да може максимално да улесним потребителя, в регистъра оставяме да светят в червено всички туроператори, които са заличени“, коментира Ангелкова. По думите ѝ зимният сезон до момента въври успешно.

„Само за декември 2016-2017 г. имаме над 15% ръст. Очакваме за зимния сезон да имаме средно 10% ръст“, добави тя. Ангелкова отбеляза, че най-екологичният достъп до планината са именно лифтовете. Тя подчерта, че няма как в планината да се строят каквито и да било сгради.

„Още май месец започват да идват първите летни туристи. Очакваме ръст около 7%, което отново ще бъде изключително добре, защото ще покаже гол устойчивост по отношение на планираните почивки. Почти 5- звездни хотели по морето са резервирани. В Слънчев бряг категорично забраняваме щендерната търговия. По отношение на крайбрежната алея се сблъскват няколко вида собственост – от една страна частната, от друга държавната по плажа и съответно собствеността на търговското дружество „Слънчев бряг“ АД. Частните павилиончета пред хотелите на цялата алея, има над 150 разположени такива. Ние ще забраним щендерите, но няма как да забраним павилиончетата“, обясни Ангелкова.

Във връзка с блокираните българи вчера на летище „Тимишоара“, министърът на туризма коментира, че се е реагирало светкавично.

„Имахме такива случаи и през лятото. Знаете в детския лагер в Обзор с руски деца. При такива ситуации веднага се реагира“, подчерта Николина Ангелкова.

 

- реклама -