Ангелкова

Ангелкова: Туристите от САЩ са с 10% повече през 2017 г.

Туристите от САЩ са нараснали с близо 10 на сто през миналата година, достигайки повече от 87 хил. Страната се нарежда сред водещите пазари за входящ туризъм за България, като за 2017 г. е на 20-а позиция.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ. Двамата разговаряха във Вашингтон, където министър Ангелкова е на двудневно работно посещение.

Министърът изтъкна, че САЩ е стратегически партньор за България, туристите от там са изключително важни за страната ни и ще продължим да работим активно за рекламата в Америка. За първи път миналата година през септември и октомври страната ни бе популяризирана с билбордове и дигитални екрани на обществени места.

На срещата министър Ангелкова представи пред събеседника си последните резултати за туризма у нас. Тя го уведоми, че през 2017 г. чуждестранните туристи в България са повече от 8,882 млн. и са се увеличили с 7,6%, а приходите в сектора са близо 6,9 млрд. лв., с ръст от 9,3 на сто.

Министерството на туризма работи активно не само за привличане на повече посетители, но и за насърчаване на инвестициите в сектора, заяви министър Ангелкова.

Българският министър и Андрю Форбс коментираха, че сигурността е много важна и за инвестициите, и за туризма. Министър Ангелкова подчерта, че България е символ на стабилност в региона и е избирана от гостите за семейна почивка точно заради сигурността си.

- реклама -