Ангеллкова туризъм реклама

Ангелкова: Туристическият сектор се намира в изключително тежко положение

В рамките на десетина дни назад се започна изключително сериозна отмяна на резервациите.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в парламента

„Във връзка с пресконференцията, която по-рано днес туристическия бранш и представителите на сектора, както туроператори, така и хотелиери изразиха своите притеснения, бих искала като министър на туризма да ги подкрепя. Секторът в момента се намира в изключително тежко положение.

Буквално в рамките на десетина дни назад се започнаха изключително сериозна отмяна на резервациите. Разбирам сектора, но от друга страна виждате какво е положението в страната. Виждате, че правителството, парламента, правим всичко възможно така че максимално да се борим с разпространението на вируса. Мога да ви уверя, че всичко, което Националният щаб препоръчва ние изпълняваме, защото здравето на хората е на първо място“, допълни още Ангелкова.

Тя отбеляза, че в изявлението си премиерът и представителите на всички групи са обявили, че ще обсъждат всички имерки за последствията от разпространението на коронавируса.

„Разбираме, че не само сектор туризъм, транспорт и свързаните сектори са в изключително тежка ситуация. В непрекъснат диалог съм с представители на бранша. Още от началото на месеца, също така съм в непрекъснат диалог с моите колеги министри на туризма с оглед на мерките“, каза още министър Ангелкова.

„Всички сме заедно максимално да се преборим с това, което ни се случва в момента. Разбираме притесненията на сектора. Говорихме и вчера и днес ни предстоят още срещи с представителите на сектора да обединим усилия, така че да бъдем готови да реагираме в момента, в който дай Боже максимално скоро се справим с този вирус. Никой не може в момента да каже колко дълго ще продължи тази ситуация“, каза още Ангелкова.

- реклама -