шезлонг

Ангелкова: Средната цена на чадърите е 6.50 лв., а за шезлонг около 5.60 лв.

От общо 143 морски плажове средната стойност на цената на чадърите е 6.50 лв., а за шезлонг около 5.60 лв. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпрос на депутата от НФСБ Борис Ячев за насърчаване на Черноморския туризъм.

Тя отбеляза, че има плажове, при които цените на чадърите и шезлонгите са изключително ниски. „Морски плаж „Обзор юг“ 3 лв. на чадър, 3 лв. на чадър, Поморие – централен – 3.60 на чадър, 3.60 на шезлонг, „Кабакум север“ – чадър 2 лв.“, каза Ангелкова. Тя поясни, че на някои родни плажове се предлагат и шезлонги срещу консумация.

„Първо бих искала да припомня, че дейността управление на морските плажове бе прехвърлена на министъра на туризма на 15 март 2016 г., като няколко месеца след това на заседание на Министерски съвет бяха приети постановление за изменение и допълнение на методиката за определяне на минимален размер на концесионното плащане на морските плажове, както и решение за утвърждаване на минимални критерии за комплексна оценка на офертите за участие в конкурс за определяне на концесионер на морски плаж. При откриване на последващите процедури за определяне на концесионери се прилагат тези критерии за комплексна оценка. В решението на МС беше заложена 40 % тежест за минимално предлагана цена за един брой чадъри и един брой шезлонг при кандидатстване за отдаване на даден плаж на концесия“, заяви още Ангелкова.

източник: Фокус

- реклама -