Ангелкова

Ангелкова се срещна с ръководството на водещия туроператор в Китай

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с мениджърите на един от водещите туроператори в Китай – “Хай Сиис Интернешънъл”. Компанията е член на Европейската туристическа комисия и има офиси в 8 китайски града. Освен в Азия туроператорът развива дейност в Европа и Северна Америка.

Китай е изключително важен целеви пазар за България. Ръстът на туристите от тази страна през последните години е значителен,  но възможностите са многократно по-големи, каза министър Ангелкова.

Тя открои важността на маркетинговите активности за повишаване интереса на огромния китайски пазар към страната ни. По време на срещата бе подписано споразумение за сътрудничество в туризма, чиято цел е да популяризира в Китай разнообразните типове туризъм и възможности, които България предлага през цялата година.

Работи се да бъдат открити туристически информационни центрове на България в още 8 града в Китай. През септември 2017 г. бе отворен първият български туристически информационен център в китайския мегаполис Шанхай.

За година компанията „Хай Сиис Интернешънъл“ е изпратила близо 1,5 млн. туристи в Европа, информира президентът й Уонг Дума. По думите му България има огромен потенциал да бъде все по-предпочитана дестинация от китайските туристи, тъй като страната ни има огромно културно-историческо наследство.

- реклама -