Ангелкова

Ангелкова се обяви против падането на забраната за пушене (ВИДЕО)

Министърът на туризма Николина Ангелкова се обяви против падането на забраната за пушене на обществени места. Идеята за това беше предложена публично от вицепремиера Валери Симеонов.

Мога да изразя личното си мнение, непушач съм и съм абсолютно против да се отменя забраната за пушенето, особено в местата за хранене, каза Ангелкова пред журналисти в Народното събрание.

„Това не влияе върху ръста на туристите, нито върху посещаемостта. Нещата трябва да останат по начина, по който са в момента. Не смятам, че при положените усилия през годините да няма пушене в местата за хранене трябва да се върнем отначало“, посочи Ангелкова.

Според нея, ако се стигне до законодателна инициатива, трябва да има широк диалог и да се направи оценка на въздействието.

Ангелкова коментира, че има информация, че голяма част от работодателите в сектора правят необходимата реновация на своите бази и места за настаняване и хранене, така че да отговарят максимално на изискванията.

„Надявам се, че това лято няма да има проблеми. Със сигурност има изключително засилени проверки, както по отношение на това, за което отговаря Министерството на туризма, така и от всички други контролни органи“, посочи тя.

Ангелкова уточни, че предстоят срещи за подготовка на предстоящия летен туристически сезон във Варна и Бургас, както всяка година преди началото на сезона.

- реклама -