Ангелкова заведения Слънчев бряг изисквания туроператори санкции

Ангелкова работи за откриване на пряка въздушна линия между България и Китай

Министърът на туризма Николина Ангелкова презентира възможностите за инвестиции пред представители на Хайнан еърлайнс груп. Тя проведе работна среща с Лиу Хайинг, представител на инвестиционен авиационен и туристически фонд към авиокомпанията.

Гостите бяха запознати с инвестиционната карта, изготвена от Министерството на туризма.

Тя включва включва 32 обекта, предложени от общините

Министър Ангелкова поясни, че с нея целим да се подпомогне бизнеса и вложенията в интересни и обещаващи проекти. В момента картата се надгражда с нови проекти за инвестиции.

Тя обърна внимание на възможности за инвестиции в районите на Пловдив, Велико Търново и Казанлък, като посочи, че това са сред от предпочитаните дестинации за чуждестранни туристи във вътрешността на страната. Министърът запозна събеседниците си с данните за чуждестранните туристи през 2017 г., които надхвърлиха с над 1,5 млн.  населението на страната, достигайки близо 9 млн. души. Ръстът в сравнение с 2016 г.  е със 7,6%.

Добри възможности за инвестиции предлагат и българските СПА курорти, подчерта още Ангелкова. Предпоставка за успешни начинания да множеството минерални извори, които има у нас. За да се разгърне потенциала на страната, като място, предлагащо висококачествен СПА продукт, министерството разработва и 7 СПА дестинации.

Министърът отбеляза, че пряка въздушна линия между България и Китай би дала тласък за увеличаване на туристопотока между двете държави, както и на цялостното развитие на сектора.

Събеседниците посочиха, че се интересуват  от възможностите за инвестиции в културен туризъм и висококатегорийни хотелски вериги. И коментираха, че са впечатлени от факта, че много чуждестранни гости у нас идват от съседните страни.

Хайнан груп  (Hainan Airlines Group) е една от най-големите частни авиационни компании, базирана в Хайнан, Китай. Основана е през 1993 г. Активите на групата са оценени на 145 млрд. долара.

Туристическият инвестиционен фонд към компанията е основан през 2007 г. Той управлява и инвестира в повече от 3000 хотела, с над 380 хил. стаи в цял свят.

- реклама -