плажове дюшеци туристи

Ангелкова: Проверени са 104 плажа, нарушенията са по-малко от миналата година

„Проверили сме над 104 плажа, констатираните нарушения са по-малко от миналата година. Стартирахме регулярните проверки, както всяка година. Мобилните групи работят непрекъснато. Трите успоредни групи от 1 юни до момента са проверили над 104 плажа. Основно нарушенията, които са установени на някои от тях, като искам да кажа, че до момента те са по-малко от миналата година като брой“.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия.

туристи Николина Ангелкова

Нарушенията основно са свързани с липса на указателни табели и предлагане на нелицензирани услуги. „Има един плаж – „Божурец и Топола“, където има най-много нарушения и ако не се поправят, договорът им ще бъде нарушен. Ще бъдем безкомпромисни, както всяка година“, каза тя.

По думите й е изключително важно да се осигури пешеходен и безплатен достъп на почиващите до плажовете.

„Абсолютно безкомпромисно се отнасяме към всяко нарушение и своеволия на плажа. Показали сме го непрекъснато“, добави тя.

Според Ангелкова при оплаквания от граждани мобилните групи имат възможност веднага за реакция.

„Реагираме незабавно. За първи път стартирахме с нашата приемна по Черноморието в „Слънчев бряг“. Организирахме такава в петък. Оплакванията бяха свързани с предлагане на нелицензирани туристически услуги.“

Министър Николина Ангелкова обясни, че след това са направени проверки от страна на Министерството и КЗП на тези обекти. По думите й, на един от обектите е била с изтекла застраховка, което е предпоставка за заличаване на туроператора.

„Навсякъде по света има различни места за почивка и хората си избират. Ние постоянно правим анализи, за да можем да профилираме нашата услуга. България е позната като дестинация ,която предлага качество на добра цена. Имаме ръст и 27 милиона реализирани нощувки. Правим много за привличане на повече туристи към България“, каза още Ангелкова.

- реклама -