туроператори Николина Ангелкова концесии плажове процедура

Ангелкова: Процедурите по концесиите на плажовете гарантират сезон 2017

34 договара на плажове, отдадени на концесии, са изтекли

За да бъде гарантиран летен сезон 2017, е необходимо да се проведат процедурите за концесии на плажовете още от сега. Това заяви министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

Не разбирам позицията на БСП – защо бързаме или защо се бавим. От една страна Министерството работи като камила бавно, от друга страна бърза да отдава процедурите. 34 договара на плажове, отдадени на концесии, са изтекли. За да се гарантира нормалното протичане на лято 2017 г. и ръстовете, които се очакват и, които още от миналата година се договарят, е важно да се осигури стопанин на тези плажове и е необходимо да се стартират процедурите. Ангелкова заяви също, че процедурата ще бъде довършвана от служебното правителство.

„Голяма част от тях ще бъдат довършвани в мандата на служебния кабинет, защото откриването на една процедура не означава, че тя се решава за един ден. Всички изисквания за това да се случва са описани в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Там, където те не са уредени са в Закона за концесиите. Още на 10 ноември ние стартирахме с решение на МС за отдаването на концесия на 8 плажа, в момента тече и подготовката на още 6 такива процедури и останалите се подготвят за отдаване под наем, за да може всички 34 плажа, да им бъде осигурен стопанин, спазвайки всички изисквания на закона

Неколина Ангелкова допълни, че независимо че правителството е в оставка, то продължава да работи.

- реклама -