Пампорово

Ангелкова: Подготвяме мерки за работещите в сектор туризъм, който е от най-засегнатите в момента

„Извънредното положение изисква извънредни мерки, туризмът е в тежка ситуация, нека сме единни – бизнес ще има, когато има туристи. Благодаря на всички в туризма, които са на поста си и се грижат за туристите в тази безпрецедентна световна криза с COVID-19. Нашият отрасъл е безспорно сред най-силно засегнатите от ситуацията, така е по света и в България. Всички съзнаваме това и подготвяме мерки за работещите в сектора.“ Това написа във Фейсбук министърът на туризма Николина Ангелкова.

Туризмът, макар и с очаквани сериозни щети, ще се възстанови, когато се възстановят пътуванията и животът влезе в нормалния си ритъм.

Вярвам, че днес повече от всякога не трябва да се делим на администрация и частен бизнес, не трябва да се противопоставят хотелиери на туроператори или туристически на транспортен и друг бизнес.

Всички сме в тази криза и можем да я преодолеем само ако всеки е готов да промени начина си на живот, да помогне на друг в беда. Днес първо трябва да се ограничи заразата, да се спасят човешки животи. Такъв е дневният ред и трябва да го следваме без паника. Направим ли го за страната си, за Европа и за света- ще има туристи. И туризъм!

- реклама -