Ангелкова

Ангелкова отчита 5% ръст на туристите въпреки времето

Ангелкова отчита 5% ръст на туристите въпреки времето

„Независимо от времето, данните сочат, че все още страната ни се движи в рамките на 5% очакван ръст. Само за първите 6 месеца има над 3,6 милиона туристи”, заяви пред Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Надявам се и в рамките на месеците юни-септември да имаме този 5% ръст, който залагаме към момента”, заяви Ангелкова.

По думите й качеството на туристическия продукт всяка година се повишава. „Това се вижда от броя на чуждите туристи, които посещават нашата страна”, допълни министърът.

Що се отнася до работещите в бранша, Ангелкова заяви: „Не можем да се бъркаме в определянето на заплатите, които бизнесът предлага”.

Поемаме ангажимента да затегнем изискванията към туропоераторите и турагентите по отношение лимитите на застраховките. В тази връзка вече сме в контакт с Комисията за финансов надзор, обясни министър Ангелкова.

„Законът за съжаление не казва колко трябва да е максимумът на една застраховка. Това се преценява от самия туроператор. Това, което всеки един от нас, потребителите, е длъжен да чете, но не го прави, са всички документи с дребен шрифт, където се вижда лимитът на полицата“, коментира министърът.

Тя добави, че последния случай, при който туристи са измамени с екскурзия до Канада, дава основания да помисли за изисквания в закона, които да защитят повече правата на потребителите и да се забрани сключването на договори за сума, която значително надхвърля застрахователната полица.

Източник: Нова телевизия

- реклама -