Николина Ангелкова туризсти сигурност цени

Ангелкова: Основен акцент в туристическата реклама е дигиталният маркетинг

Основен акцент в Националната програма за туристическа реклама е дигиталният маркетинг. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова

Тя присъства на представянето на първата българска услуга в търсачката на Viber, която е съвместен проект между Министерството на туризма и iLoveBulgaria. По думите на Ангелкова първата българска услуга в търсачката на Viber е стъпка в тази насока.

„Новото във Viber chat extension това са видеата, които продължават да се заснемат за 100-те национални туристически обекта“, каза министър Ангелкова.

„През последните години ползването на интернет нараства с около 10%. 37% от потребителите на различни мобилни устройства резервират своите почивки чрез тях онлайн“, каза Ангелкова.

Според нея страната ни може да привлича повече туристи чрез тези нови технологии.

„Искам да подчертая, че това ново приложение и тази нова връзка с Viber chat extension е абсолютно безплатна за министерството. Това не струва нищо за министерството. Ще продължаваме да търсим различни такива варианти за да надграждаме нашата платформа“, коментира Николина Ангелкова.

Източник: Фокус

- реклама -