Ангелкова: Не си измивайте ръцете с мен, не съм министър повече от две години

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова и настоящ депутат от ГЕРБ Николина Ангелкова се възмути във Фейсбук. Причината е, че за пореден път името й се намесва в медийни публикации, които цитират различни министри, оправдаващи себе си, с действия, които приписват на Ангелкова. В публикацията тя припомня, че не е министър на туризма от 2 години и 2 месеца. Повод за коментара на Ангелкова е поредната лъжа изречена от сегашния министър Христо Проданов, за подписани договори за концесии през март- май 2021 г. , време в което Ангелкова отдавна не е била на поста.

Ето и пълния текст:

„Въпреки, че от месец август 2020 г. не заемам поста министър на туризма, в медийни публикации продължават да ми се приписват решения, които са взети след края мандата ми.
🔴Удобна тема за упражнения в медийно говорене винаги са били концесиите на плажовете. Отворете настолните си календари или дигитални такива и лесно ще се информирате, че всички 12 процедури, които са прекратени от министъра в оставка Проданов, са стартирани и подписвани СЛЕД, повтарям СЛЕД като вече не съм част от управлението на Министерството на туризма.
❌От тук следва и следващото удобното внушение, че екип, който аз съм назначавала, е управлявал тези процеси. Не, уважаеми! Тази реторика, придружена със спорната компетентност на Вашето управление рано или късно ще се върне отново към Вас като бумеранг.
⁉️ За 2 години и 2 месеца всички трима министри на туризма след моя мандат (припомням Мариана Николова, Стела Балтова и Христо Проданов) са имали възможността и свободата да избират сами екипите си. Извинения и оправдания с мое влияние са явно удобни, но неистини.
🔴За втори път информирам всички заинтересовани лица и групи, че цитираните в шепа медийни публикации служители на МТ не се ползват с моето професионално и лично доверие още преди да напусна поста министър. Всяко друго твърдение е равносилно на лъжа.
Впечатление прави и това, че до вчера това политическо управление громеше прокуратурата, а днес плашат с нея. Нямам притеснения да отговоря на всеки един въпрос за дейността ми като министър на туризма.
Още повече, когато отговорът е виден от календара на стената: тези процедури са провеждани месеци след като вече не съм министър на туризма.“
- реклама -