Ангелкова: Нарушенията по Черноморието са по-малко от миналата година

Продължаваме да откриваме нарушения, независимо, че като процент те са по-малко от миналата година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова за проверките по Черноморието по Нова телевизия.

„Наблюденията ни от проверките показват, че всички туристи и потребители все повече се запознават с правата, които имат по закон“, заяви министърът. „Най-фрапантните и интереси случаи, които имахме по Северното Черноморие, са свързани с два хотела – в Златни пясъци и в село Топола“, посочи Николина Ангелкова.

„Хотелът в Златни пясъци е категоризиран с 4 звезди през 2011 година от тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, но не отговаря на тази категория. Липсват 3 от основните помещения, които се изискват – лоби бар, бар басейн и фризьорски салони. Помещенията ги има, но не функционират“, обясни тя.

„Липсват и сифони в банята, което е много странно предвид изискванията за разрешение за строеж“, коментира Ангелкова. „Незабавно стартирахме процедурата за понижаване на категорията“, обяви министърът на туризма.

- реклама -