Ангелкова туризъм

Ангелкова: Министърът на туризма няма абсолютно никакви права да продава плажове

Министърът на туризма няма абсолютно никакви права да продава плажове. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с обвиненията на вицепремиера Валери Симеонов, че тя продава държавен плаж.

Ангелкова заяви, че министърът на туризма единствено управлява плажовете. „Аз не споря с Валери Симеонов“, каза тя и посочи, че неговите съветници са го подвели. Тя поясни, че по закон, когато един плаж се подготвя за концесия или да се отдава под наем, се прави проверка дали специализираната карта съответства на кадастралната.

„Това е техническа процедура, която е направена от мен като министър съгласно моите правомощия, които ми дава гл. 6 от Закона за кадастъра и имотния регистър. Изобщо не става дума за каквато и да е продажба, на каквото и да било“, заяви Ангелкова. Тя поясни, че кадастърът е към МРРБ и това е министерството, което отговоря за държавната собственост и трябва да се направи обща преценка дали е необходимо за този плаж да се прави съответствие между специализираната и кадастралната карта.

Във връзка със заявеното от вицепремиера Валери Симеонов, че ще внася сигнали в прокуратурата, че 5 заведения от „Слънчев бряг юг“ са незаконни Ангелкова заяви, че си говори с вицепремиера, но всеки има мнение.

„Моето мнение е, че изцяло се придържам в рамките на моите законови правомощия. Нито съм инженер, нито съм ДНСК, нито съдия, нито вещно лице, за да ходя да правя изследвания на обектите дали са строеж, дали не са или имат метална или не знам си каква конструкция. Разрешението за поставяне се издава от главният архитект на Община Несебър. Това не са заведения, които са се появили миналата година. Това са заведения от 10 години там“, посочи Ангелкова.

- реклама -