Ангелкова: Концесионните договори на плажове в Созопол и Слънчев бряг ще бъдат прекратени

Концесионните договори на плажове в Созопол и Слънчев бряг ще бъдат прекратени. Това каза по БТВ министърът на туризма Николина Ангелкова. Причината -системни нарушения и не плащане на концесионната такса.

Други два договора ще бъдат спрени по взаимно съгласие – там новите наематели са се убедили, че няма да могат да ползват плажа както искат. Това са в „Обзор” и в „Лозенец”, където имаше нерегламентирано застрояване, допълни тя.

Търгът за отдаване на концесия на плаж „Делфин“ е стартирал през март месец. Това е направено от служебния министър Стела Балтова. Няма никакви сигнали и жалби срещу процедурата. Договорът е подписан май месец и са спазени всички правила, заяви още министърът на туризма Николина Ангелкова.

Сигналите започват едва от месец юни. Тя коментира темата за протестиращите нудисти, които са недоволни от концесионера на плаж „Делфин“.

„В българското законодателство няма класификация кой плаж трябва да е нудитски и кой не. Проведохме срещи с протестиращите хора и очакваме техните предложения. Разпоредила съм и проверка. Когато има системни нарушения, ние прекратяваме договорите за концесия. Това лято сме извършили над 380 проверки. Предстоят да бъдат прекратени няколко договора заради нарушения и неплащания. Два договора ще бъдат прекратени по взаимно съгласия“, разкри министърът.

Има ли различия между работата на Валери Сименов и Николина Ангелокова?

Нямаме никаква конфронтация с Валери Симеонов. Може да имаме различни мнения по някои теми, но това е нормално за една коалиция. Водим разговори и диалог. Очевидно са необходими промени в българското законодателство относно шума по морето. Не мисля, че се разминаваме драстично с вицепремиера. Тръгнали сме по правилен път. Това го признават и всички чуждестранни туроператори. Приходите от туризъм за периода май – юли са над 3,785 млрд. лева. Очакваме резултатите за месец август, но ще има ръст между 7 и 10%“, обяви Ангелкова.

- реклама -