Ангелкова шум курорти туризъм

Ангелкова иска курортите да бъдат извадени от Закона за ограничаване на шума

Националните туристически курорти да бъдат извадени от обхвата на Закона за шума.

Това поиска министърът на туризма Николина Ангелкова.

Предложението на ведомството е внесено в парламента и се очаква да бъде обсъдено от депутатите. Идеята е редът в курортите да се определя със специална наредба, като общинските съвети решат кой от родните комплекси в каква посока ще се развива.

Възможно е дадени курорти да бъдат разделени и на зони за парти и за отдих, а туристите да имат предварителна информация какво ги очаква, обясни Ангелкова по време на откриването на Националния борд по туризъм.

„По Българското Черноморие ще почиват между 1,6 млн. и 1,9 млн. българи“, заяви още министърът на туризма.  По отношение на липсата на кадри, Ангелкова заяви, че този въпрос е изключително сериозен. „Не можем да го решим нито за едно лято, нито за следващото. Включително и вчера имахме дискусия на тема образование и труд, не само в сектор „Туризъм“, защото предизвикателството по отношение на липсата на квалифицирана работна ръка е във всички сфери на икономиката на българския живот“, добави Николина Ангелкова.

По време на срещата стана ясно, че бизнесът иска да се създаде единна представителна легитимна туристическа организация с ясно разписани функции и правомощия. По този начин бизнесът и държавата ще могат да говорят с един глас, а държавата да има силен партньор.

Това обясни изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова.

- реклама -