Ангелкова: Инвестициите в инфраструктура формира по- висока добавена стойност и привлича повече туристи

Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в Залцбург с Предраг Щромар, зам.-министър председател и министър на строителството и териториалното планиране на Хърватия.

Двамата се срещнаха на 14-тата Конференция на европейските региони и градове, част от форума „Залцбургска среща на върха“, който се провежда по време на австрийското председателство на Съвета на ЕС.

Министър Ангелкова и г-н Щромар откроиха ролята на съвременната инфраструктура за развитието на туризма и регионите и се обединиха около тезата, че туризмът е хоризонтална политика и за да има отлични резултати, е нужна екипна работа с всички заинтересовани страни.

Инвестициите в инфраструктура формира по- висока добавена стойност и привлича повече посетители, отбеляза министър Ангелкова. Тя открои общите действия на европейските държави да предложат съвместни маршрути за туристи от далечните пазари.

Хърватия попада в Топ 50 сред входящите пазари за България, като само за месец август 2018 г. увеличението на хърватските туристи е със 17,9 на сто в сравнение със същия месец на миналата година, заяви министър Ангелкова.

Тя разясни, че Министерството на туризма работи в сътрудничество с българското Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Само след дни двете ведомства започват серия от консултативни кръгли маси, които ще подпомогнат инвестициите в българските общини.

- реклама -