Ангелкова инспектира проекти в Ихтиман, изпълнени по различни европрограми

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Ихтиман Калоян Илиев има още по-амбициозна програма за развитие на образователната инфраструктура, след като два мандата постигна видими за всички резултати. До момента има реализиран проект за ремонт, оборудване и обзавеждане на СОУ „Христо Ботев“ и още две учебни заведения, но направеното трябва да се надгражда, защото инвестициите в обучение е вложение в бъдещето на общината и страната. Това заяви Николина Ангелкова, областен координатор на ГЕРБ София област. Тя и кандидатът за кмет на  Ихтиман се срещнаха с жители на общината и посетиха обекти, изпълнени по различни европрограми.

В програмата на Калоян Илиев специално внимание е насочено към звеното за спешна помощ, което е единствената функционираща държавна структура за медицинско обслужване на територията на общината. Акцент в работата му е поддържането и обогатяването на материалната база на здравеопазването, както в Медицински център I, така и в МБАЛ гр. Ихтиман, посочи Николина Ангелкова.

Областният координатор информира още, че сред основните цели в работата на Илиев ще са  инвестициите в спортни съоръжения.  Изграждане на спортна зала „Арена Ихтиман” е приоритетен проект, за който вече има направени конкретни стъпки за реализация.

Подобряването на градската среда оказва пряко влияне върху качеството на живот на хората и в тази посока ще се работи усилено, коментира областният координатор. Тя уточни, че се предвижда реализация на проекти за ремонт, рехабилитация и обновяване на общинската инфраструктура – улици и тротоари, както и инвестиции във водоснабдяване и канализация.

Не обещаваме всичко, предлагаме реални проекти, с които да допринесем както за икономическото развитие на региона, така и за подобряването на социалната среда и за по-добро ежедневие за местните хора, подчерта Николина Ангелкова.

„Направихме наистина много, амбициите ми са не само да довършим започнатото, но и да разкрием нови перспективи за общината“, коментира кандидата на ГЕРБ за кмет на община Ихтиман Калоян Илиев.

- реклама -