Ангелкова: Има хиляди туристи от Азербайджан, които посещават България, и с новата въздушна линия София – Баку те ще се увеличат

Има хиляди туристи от Азербайджан, които посещават България, и с новата въздушна линия София – Баку те ще се увеличат. Tова каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на тържественото откриване на първата директна авиолиния София – Баку в България.

„Изключитeлнo съм щастлива от днешното откриване на пряката въздушна линия, защото това ще доведе до повишаване на туризма. Искам да благодаря на всички екипи, които положиха максимални усилия, за да можем днес да отпразнуваме този повод. Имаме хиляди туристи от Азербайджан, които ни посещават туристи и се надявам с този полет те да се увеличат“, каза още министър Ангелкова и уточни, че тази година България ще бъде страна партньор на Азербайджан в изложението, което ще се проведе през април, и това ще допринесе допълнително да направим България по-посещавана дестинация.

Министърът на транспорта Ивайло Московски изрази надежда, че тази нова въздушна линия ще подобри още повече отношенията между двете държави във всички отношения.

„Нека този полет и тази линия да бъдат символ на задълбочаващото се приятелство между България и Азербайджан“, каза още той.

Извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България Н. Пр. Наргиз Гурбанова изрази удоволствието си, че днес е пристигнала в страната именно с този повод. „Пътуването беше прекрасно и много приятно. Този повод е символичен, тъй като тази година отбелязваме 100-годишнината на Азербайджанската демократична република. Сигурна съм, че тази връзка ще направи двете страни още по-близки“, каза още посланик Гурбанова.

- реклама -